Quispel 2014 – bericht uit Moergestel Nieuws

Zo de vakantie zit er voor de meesten van ons weer op! Tijd om je te bezinnen over de samenstelling van je Quispelteam. Het is immers weer zo 3 oktober en dan zul je samen met een groot deel van onze bevolking weer klaar moeten staan voor de aftrap van de 2de Moergestelse Quispelavond. Hopelijk wordt het weer een spannende, maar ook inspannende avond voor de honderden deelnemers. Ook voor de organisatie is het spannend ….. wordt het succes van vorig jaar geëvenaard of overtroffen??!!

 

Wanneer?

De data zijn al een paar maal gepubliceerd: toch voor de zekerheid nog maar even herhalen. Vrijdagavond 3 oktober vanaf 19.00 uur brandt de strijd los en wordt er vier uur lang gezocht, gezucht, gedacht, gerekend; kortom alle geschiedkundige, rekenkundige, wiskundige, taalkundige en weet ik wat voor vaardigheden worden aangesproken om zoveel mogelijk goede antwoorden te kunnen opschrijven. En hou er rekening mee: de organisatoren hebben weer hun uiterste best gedaan om te zorgen, dat de winnaar zich terecht het ‘’slimste’’ team van ons dorp mag noemen. Wij vertrouwen erop, dat de winnaar van  vorig jaar, “De Lookes”, het vuur door de andere teams flink aan de schenen wordt gelegd.

Op zaterdag 11 oktober zal heel Moergestel op de afsluitende feestavond in “’t Draaiboompje” horen welke team er gewonnen heeft.

 

Inschrijven

Net als vorig jaar kan een team zich alleen aanmelden via onze website www.quispelmoergestel.nl.

Daar vind je ook het reglement en kun je zien welke teams zich al aangemeld hebben.

Inschrijven kan vanaf NU t/m 17 september.

 

Beroep

De organisatie doet een dringend beroep op alle teams zich binnen de hiervoor aangegeven aanmeldtermijn op te geven. We moeten het aantal deelnemende teams nl. weten in verband met de hoeveelheid te laten drukken Quispelboeken. Het inschrijfgeld per team bedraagt € 10,–.

 

Trofee

Het winnende team ontvangt natuurlijk de eeuwige roem en de wisseltrofee. De trofee blijft het hele jaar een symbool, dat jullie wijsheid en kennis uitdraagt. De naam van je team wordt erin gegraveerd, zodat ook het nageslacht kan zien wie in 2014 de slimste mensen van Gèssel waren.

 

Informatie

Blijf ons volgen op www.quispelmoergestel.nl en op Facebook. En natuurlijk besteden ook Moergestel Nieuws en Moergestel TV de komende weken weer uitgebreid aandacht aan Quispel 2014.

Veel succes en ….. ‘’meedoen is belangrijker dan winnen!’’