Moergestel Quispeldag!

Stukje uit Moergestel Nieuws 

Eindelijk het is zover! 4 oktober 2013; de dag die in Moergestel de geschiedenis zal ingaan als de Quispeldag, terwijl de rest van de wereld bezig is met Werelddierendag!

Zou het vanavond droog blijven? Zenuwachtig vliegen de laatste mailtjes tussen de organisatoren over en weer. Klopt alles? Is de foyer in Den Boogaard zo ingericht, dat we alle 49 teams goed kunnen ontvangen? Werken de microfoons?

 

Deelnemers

Ook binnen de teams beginnen de zenuwen op te spelen. Hebben we alle bestaande documentatie over Moergestel bij de hand? Zullen we toch maar met twee man de opdrachten buitenshuis gaan doen? Hebben we een lijstje met alle ex-prinsen van Pierewaaiers, Durdraaiers en Dorstvlegels, want er zitten verschillende fanatieke Carnavalsvierders in de organisatie? Wat is het beroep van die Quispelaars, want misschien vragen ze dat wel? Even opa bellen of hij ons wil helpen met vragen over vroeger! O, ik wou dat het begon!

 

Vrijdagavond 4 oktober

Om 19.00 uur staan alle afgevaardigden van de teams al te trappelen om hun quizboek te ontvangen. Verdorie, gaan ze daar op hun gemak alles nog eens uit staan te leggen. Eindelijk: om 19.15 uur krijgen we ons boek. Nou, nou, dat is een pil! Maar liefst 65 pagina’s. Dat wordt zwoegen! Ruim 800 mensen kunnen aan de gang en dan hebben we het nog niet over de hulplijnen.

O, ja en niet vergeten; om 21.00 uur moet er iemand terugkomen voor de geheime opdracht. Wie zullen we daar naar toesturen, want met die aanwijzing ‘’het is een spelt in een hooiberg kan ik ook niets beginnen? Ook een stomme fout: wie schrijft er nu spelt met een t? Zal wel een typefoutje zijn of zouden ze er iets mee bedoelen?

 

Geheime opdracht

Hadden we nu toch maar ,,Marieke’’ gestuurd, want die is echt wel goed in taal. Krijgen we daar een dictee voorgeschoteld, dat barst van de trema’s. Wel zeer inventief om zo’n wangedrocht van een literair artikeltje in elkaar te flansen! Hoe zit dat nou; moet prestigieuze met een s of met een z en moet dictionaire met éen of twee n-nen en wat is trouwens een pugilist? Blij, dat ik dat monnikenwerk erop heb zitten: kan ik tenminste de rest van het team helpen.

 

Het quispelen

Dat woord verdient inderdaad wel een plaats in het Woordenboek der Nederlandse Taal, Wat een opdrachten; leuk, moeilijk, makkelijk, weet ik wel, even opzoeken, Google dat eens!. Iedereen is 100 % geconcentreerd bezig. De voorraden eten en drinken worden niet aangesproken. Geen tijd man, ik moet dit eerst uitzoeken. Wat is dit leuk, maar het kost wel kruim!

 

 

 

Inleveren

Uitgeput, maar voldaan staat om 23.05 uur het eerste team bij het inlevercentrum ,,Den Boogaard’’. Om exact 23.28 uur wordt het laatste quizboek ingeleverd. Gelukkig niemand hoeven te diskwalificeren! En nu terug naar het werkadres, lekker een hapje eten en een drankje pakken en nababbelen en dan afwachten tot zaterdag 12 oktober.

 

MTV

Wil je al vast een indruk hebben hoe de quizavond is verlopen, dan adviseren wij je om donderdag, vrijdag of zaterdag te kijken naar onze lokale Tv-zender. Digitaal via kanaal 43!

Zie verder in Moergestel Nieuws op pagina 2 bij de rubriek Moergestel TV.

 

Feestavond

Zaterdag 12 oktober om 20.30 uur starten we met de feestavond in café ‘’’t Draaiboompje’’. We verwachten echt heel veel mensen, dus zorg dat je op tijd bent, zodat je een goed plaatsje hebt. We hopen, dat alle deelnemers en hun supporters aanwezig zullen zijn. We gaan die avond niet de antwoorden op de quizvragen geven. We gaan wel op een leuke, onderhoudende manier alle teams voor het voetlicht brengen. We doen dit in willekeurige volgorde. Alleen de laatste tien worden tot het eind bewaard. En de winnaar bewaren we tot het allerlaatst. Zij mogen dan de schitterende wisseltrofee in ontvangst nemen. Dus zorg dat je er vanaf het begin bij bent!! De definitieve uitslag wordt 13 oktober op de website geplaatst.

Om nog meer fleur te geven aan het geheel verzorgt deze avond een DJ het begin van de avond en treedt vanaf 21.30 uur live de ‘’Bekkersband’’ op.

 

Informatie

Blijf ons volgen op www.quispelmoergestel.nl en op Facebook.

Op onze website vind je ook de geheime opdracht, dat moeilijke dictee.